Avui, dia 22 de febrer, comencen a rodar els nous Programes Mixtos de Formació i Ocupació a l’ Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC). En aquesta ocasió són 6 els projectes que es posen en marxa, en total 70 persones desocupades, 60 alumnes treballadors i 10 professionals per gestionar els programes, s’incorporaran al seu lloc de feina com a alumnat-treballador de l’Ajuntament de Calvià, i durant 12 mesos duran a terme tasques d’utilitat pública de diferent naturalesa pel nostre municipi.

Els projectes mixts són programes que combinen treball real i formació teoricopràctica, en el marc del contracte de formació i aprenentatge. La seva finalitat és millorar l’ocupabilitat de les persones participants, mitjançant d’adquisició de noves competències professionals.

TRES PROGRAMES SOIB FORMACIÓ I OCUPACIÓ PER MENORS DE 30 ANYS

Tenen una durada de 1.680 hores, i permet la contractació durant 12 mesos, de 30 joves desocupats, menors de 30 anys, inscrits al sistema nacional de Garantia Juvenil i de 5  professionals de gestió de projectes.

LIGNUM, un projecte que permet a les persones participants obtenir dos certificats de professionalitat d’Activitats auxiliars en aprofitaments forestals i Activitats auxiliars en conservació i millora de monts. El nom de Lignum significa «tot allò relatiu a la llenya» i ens serveix per anomenar el projecte que durà a terme actuacions forestals, com  l’esbrossi, neteja i manteniment de camins, i faixes antiincendis en diverses zones periurbanes, i  s’han centrat  en la gestió forestal del Parc Arqueològic de Sa Morisca, i en el projecte de gestió agroforestal de la finca pública de Galatzó.

MONTIBUS, nom llatí que es refereix a allò relatiu a les muntanyes, és el nom del projecte on s’ha d’impartir el certificat de professionalitat de nivell 2 Guia per itineraris de baixa i mitja muntanya, complementat amb el nivell A1 d’Anglès.  L’obra o servei que consisteix vigilar i informar sobre l’estat de conservació dels camins públics d’interès excursionista, elaborar guies dels recorreguts, analitzar la senyalística o realitzar activitats de guiatge de grups, entre altres actuacions relacionades amb senders i rutes d’interès excursionista a tot el municipi. També han de donar suport en l’organització i desenvolupament d’activitats i esdeveniments relacionats amb el turisme actiu.

LUDUS, és un projecte on s’impartiran dos certificats de professionalitat: Condicionament físic en sala d’entrenament polivalent i Socorrisme en instal·lacions aquàtiques. Les persones participants han de dur terme un servei d’entrenaments individuals i de dinamització esportiva a diferents instal·lacions esportives municipals. L’objectiu principal de Ludus és fomentar estils de vida saludables,  en col·laboració amb l’Institut Calvianer d’Esports.

 

TRES PROJECTES DE SOIB  FORMACIÓ I OCUPACIÓ  PER MAJORS DE 30 ANYS

També amb una durada de 1.680 hores, permetrà la contractació de 30 persones desocupades, majors de 30 anys, i de 5 professionals, durant un període de 12 mesos.

TOPIARIUM és el projecte de jardineria. L’alumnat/treballador  cursarà el certificat d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i, com a novetat, per primera vegada impartirem el certificat de nivell 2 de jardineria, anomenat Instal·lació de jardins. Duran a terme feines de condicionament de jardins en diferents dependències municipals, com, per exemple, escoletes municipals, el passeig de Calvià, diverses zones enjardinades municipals, centres de gent gran i tendran com a centre de referència les aules situades al Parc Arqueològic Puig de Na Morisca.

CELLARIUM, nom  referit a tot el que podem guardar en un celler, ens serveix per presentar el projecte mixt d’Agricultura. Les actuacions es centraran principalment a donar suport a dos projectes municipals: d’una banda el manteniment i expansió dels Horts Urbans, i d’altra banda la gestió agroforestal de la finca pública de Galatzó. Els certificats de professionalitat que s’impartiran seran Activitats Auxiliars d’agricultura i  Activitats auxiliars en conservació i millora de monts

I, finalment, el projecte RATIO, en el qual s’ha programat el certificat de professionalitat d’Activitats administratives en la relació amb el client. L’alumnat treballador realitzarà tasques de recollida, mecanització i tractament d’informació relacionada amb el grau de coneixement i de satisfacció dels ciutadans de Calvià i d’usuaris de serveis i donarà suport a diferents àrees municipals amb necessitats relacionades amb feines administratives.

Per executar aquests sis programes, l’Ajuntament de Calvià ha rebut una subvenció  de 1.384.544,16 € concedida per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, que compta amb fons de la Conferència Sectorial i el finançament de la Garantia Juvenil.

Enguany l’IFOC de l’Ajuntament de Calvià compleix 30 anys de servei al ciutadà i seguim  apostant cada dia per les polítiques actives d’ocupació en el marc de la col·laboració interinstitucional.

Share This