Maria José Lluy, mestra d’educació primària amb dos màsters, un en eurodidàctica i un altre en dificultats d’aprenentatge, és la nova incorporació a l’espai de coworking de l’IFOC de Calvià.

És fundadora, creadora i directora de l’empresa Talent for kids, que ofereix serveis extraescolars de desenvolupament de capacitats cognitives, juntament amb el seu soci, a totes les escoles de Mallorca, amb dues especialitats: Talent per a nens de 9, 10 i 11 anys i Mini Talent per a nens de 6, 7 i 8 anys.

Va començar amb aquest programa el 2014 després de néixer el seu fill i va començar a implantar-lo a escoles de Mallorca l’any passat, el 2018. Aquest any, el 2019, és el segon any que es comercialitza. Ofereixen tallers gratuïts a tot tipus d’escoles de Mallorca en qualsevol moment de l’any. En aquests tallers, l’escola pot provar l’activitat i, una vegada finalitzada, decidir si està interessada a oferir aquestes activitats extraescolars al seu centre.

Maria José ens va explicar en què consisteixen aquestes activitats extraescolars d’emprenedoria solidària, que es divideixen en dos blocs:

Talent: Els estudiants de quart, cinquè i sisè de primària participen en un projecte d’autoemprendiment solidari. Crearan la seva pròpia empresa real i la gestionaran durant tot un any per ajudar a una ONG que ells triïn prèviament. L’any passat, els nens van triar l’Àfrica i durant tot l’any van crear la seva empresa amb logotip, departaments, dissenyadors i directors. Van investigar sobre l’Àfrica, van intercanviar cartes amb nens africans, van veure vídeos i al final de l’any escolar van vendre els productes que havien dissenyat i fabricat, com ara polseres, broquetes de fruita, massatges, pedres pintades i atrapadéus… Va haver de tot! I amb la recaptació van fer una transferència a l’ONG que havien triat.

Mini Talent: Aquests tallers estan dirigits a nens més petits de primer, segon i tercer de primària i es centren en un projecte d’equip on ajuden animals en perill d’extinció. Cada nen s’identifica amb un animal en perill d’extinció, investiga sobre ell, llegeix revistes i articles, els posa noms, els escriu cartes i realitza activitats com sopes de lletres. Al final de l’any escolar, es compilen totes les activitats en un llibre sobre la defensa dels animals en perill d’extinció, que les famílies i qualsevol persona interessada pot comprar, fins i tot a través d’Amazon. Els fons recaptats també es destinen a ONGs que ajuden animals en perill d’extinció.

Maria José ofereix aquesta activitat extraescolar per a famílies que comparteixen una línia educativa similar i volen que els seus fills creixin amb la sensació que ja poden aconseguir coses. L’objectiu final és desenvolupar habilitats personals als nens, com ara la negociació, el debat, la intel·ligència emocional, l’oratòria, la recerca d’informació i el treball en equip, aptituds que els seran útils en el futur, independentment de la professió que triïn.

 

 

 

 

 

 

 

Està molt contenta de ser part del coworking de l’IFOC: “Aquí tenim de tot i la veritat és que estalvies diners a casa meva, no m’esperava trobar un espai de coworking amb aquesta qualitat a un preu tan bo. A més, és dur treballar sol des de casa i aquí veus altres persones concentrades en la seva feina, i aquest contagi d’emprenedors és bo, perquè l’empresari que fa “teletreball” a vegades se sent sol”.

Des de l’IFOC de CALVIÀ volem donar-te la nostra millor benvinguda, Maria José!

Vols compartir la teva oficina amb Maria José i altres persones emprenedores com tu?

Fes clic en aquest enllaç i informa’t de com formar part del coworking de l’IFOC de Calvià.

 

Share This